Pastasås med kyckling och skinka 4 port
2 kycklingfilèer
100 g kokt skinka
1 liten burk skivade champinjoner
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
2½ dl matlagningsgrädde
pressad saft av 1 apelsin
salt, peppar
klippt persilja
Skär kycklingen i bitar och stek de lätt. Tillsätt finhackad skinka och champinjoner. Stek en stund till. Pudra över mjöl, rör om och tillsätt vatten, fond, grädde och apelsin. Låt såsen koka ihop lite. Smaka av med salt, peppar och persilja. Servera med nykokt pasta och sallad.
Kanongott! Det fick klart godkänt hos oss!
SvaraRaderatack för ett bra vardagsrecept!
/Carina i Boden.
Hej Carina! Va kul att höra att ni gillade denna rätt. Alltid roligt med sådan positiv respons :)
Radera