Jag gjorde några snittar klara och sedan serverade jag röran i en skål och laxen på ett fat vid sidan om om så fick man göra sina egna snittar eller bara äta lax och röra på tallriken. Röran räcker till ca 8 bufféportioner.
Laxsnittar med rotselleriröra
200 g rotselleri
1 knippe persilja
2 dl smetana eller creme fraiche
ca 2 msk riven pepparrot
1 msk senap
salt
Najadlax, gravad eller kallrökt i skivor
små knäckebröd el "tunnbrödskex"
Skala och riv rotsellerin. Blanda ihop allt till en röra och smaka av med salt. Smaka av med pepparroten också eftersom den kan bli ganska stark. Låt röran stå kallt nån timme innan servering. Lägg en laxbit på varje brödbit och toppa med röran.
Jag hittade perfekta små tunnbrödskex på affären, men har man inte det så kan man bara bryta bröd i mindre bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar