måndag 9 juni 2014

Enkel och lätt fiskgratäng

Hej! Hoppas ni haft en härlig helg. Jag jobbade på nationaldagen, men har sen varit ledig och njutit av vädret. En hel del målning har det blivit men även en tripp till Piteå på lördagen. Ska iväg och jobba lite senare, men först kommer här ett middagstips.

Detta är en superenkel och nyttig fiskgratäng som passar perfekt som vardagsmat.  Receptet hittade jag på Matklubben.


Enkel och lätt fiskgratäng  4 port

1 torskblock (400 g)
½-1 purjolök
2 morötter
salt, citronpeppar
saft av ½ lime
1 msk flytande margarin
1½ msk mjöl
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde (4%)
1 fiskbuljongtärning
1 äggula
2 dl riven ost (max 17%)

Börja med att strimla purjolöken och riv morötterna grovt. Lägg grönsakerna i en ugnsform och skär sedan fisken i tärningar och lägg dom ovanpå. Krydda med salt, citronpeppar och pressad lime. Smält smöret och vispa ner mjöl. Späd med vatten och matlagningsgrädde och smula ner buljongen. Låt såsen koka samman under omrörning några minuter. Ta kastrullen från plattan och rör ner äggulan och osten. Häll såsen över fisken och gratinera i 225 grader i ca 20 min. Servera med potatis och gärna broccoli.

Källa: Viktväktarna 4,5 points/portion

1 kommentar:

  1. åhhhh mmmm så fruktansvärt gott du! Fiskgratäng som är så gott går att göra så enkelt tack vare dig!

    SvaraRadera