Jag har inget "midsommarrecept" åt er idag, men under fliken "midsommar" till höger hittar ni lite tips om ni inte redan har klart inför morgondagen. Själv håller jag just på att förbereda nubbesallad. Ingen midsommar utan just nubbesallad! Idag får ni i stället ett av mina favoritrecept, en thailändsk nudelsallad med räkor som jag bara älskar. Ganska mycket chili ska det vara!
Thailändsk nudelsallad med räkor 2 port
500 g räkor med skal
1 pkt glasnudlar (100 g)
2 paprikor el 1 stor
4 stjälkar salladslök
1 knippe färsk koriander
Dressing:
2 tsk sesamolja
2 msk ljus soja
pressad saft av 1 citron
1 röd chili - urkärnad och finhackad
ca 2 tsk färsk finriven ingefära
Blanda allt till dressingen i en stor bunke (behövs större än man tror för att kunna blanda runt allt). Koka upp saltat vatten i en kastrull och ta den från plattan. Lägg i nudlarna och sätt på ett lock och låt det stå i 3 min. Häll av nudlarna och spola dom i kallt vatten, låt rinna av. Skala räkorna och lägg i bunken med dressingen. Tärna paprika och strimla löken tunt på snedden och grovhacka koriander. Blanda ner alla grönsaker och nudlarna i bunken och vänd runt så allt blandar sig ordentligt. Fördela salladen i 2 djupa skålar.
Toppa ev med extra koriander och servera direkt.
Källa:Viktväktarna 5,5 points/portion
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar