Idag tänkte jag faktiskt tipsa om en god och enkel rätt som passar perfekt i hösttider. Vill man kan man enkelt göra denna till en riktigt god vegetarisk rätt genom att utesluta kassler och öka på mängden svamp.
Pasta med kassler och vitkål 4 port
240 g okokt pasta
1 klyfta vitkål (ca 5 dl strimlad)
1 stor gul lök
150 g ostronskivling el shiitakesvamp
300 g kassler
2 msk margarin till stekning
salt, peppar
1 tsk oregano el körvel
färsk persilja
tomater till servering
Koka pastan enligt anvisningar. Jag valde tagliatelle men det går bra med vilken som. Strimla vitkål och lök fint, strimla svampen och tärna kassler. Stek allt i omgångar i margarinet och krydda efter smak. Vänd ner pastan när den är klar och späd med lite av kokvattnet. Vänd sist ner hackad färsk persilja och servera direkt. Toppa gärna med blandade små tomater i halvor och servera med en sallad vid sidan om.
Källa: Viktväktarna 8 points/portion
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar