Thailändsk grönsakssoppa med kycklingfrikadeller minst 6 port
Soppa:
1 purjolök
3 morötter
1 squash
1 röd paprika
1 grön paprika
1 klyfta vitkål
1 burk minimajs
1 burk böngroddar
ca 1½-2 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2-3 tsk thai red curry krydda (obs torr krydda ej pasta)
salladslök
Skär purjo i bitar, skala och tärna morötterna. Lägg det i en stor soppkastrull och häll på vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt det koka upp och koka ca 5 min. Tärna under tiden squash och paprika. Tillsätt det i soppan och tillsätt även thaikryddan. Låt det hela få småkoka tills grönsakerna känns mjuka. Häll av majsen och böngroddarna. Skär majsen i mindre bitar och tillsätt det i soppan. Låt allt få sjuda en stund och smaka av innan servering. Strimla salladslök och garnera innan servering.
Kycklingfrikadeller:
500 g kycklingfärs
1 röd chili (finhackad)
rivet skal av 1 lime
1 msk japansk soja
1 tsk salt
hacka färsk koriander
Blanda ihop allt och forma små-små bollar (90 st fick jag ut). Koka upp vatten med en hönsbuljongtärning och lägg ner några bollar åt gången och låt dom sjuda någon minut. Blanda ev ner dom i soppan, eller servera dom vid sidan om.
Tips! Börja med att koka 1 för att sedan smaka av om det tex behövs mer salt.
Källa:Viktväktarna soppa 0-points/port
kycklingfrikadeller hela satsen = 14 points eller 1,5 /portion vid 9 portioner
(10 st/portion)
Suveränt god soppa. Har nu gjort den 3 ggr och den blir bara godare. Chilefrukten var ett "lyft" som ingrediens i frikadellerna!
SvaraRadera>6 port.? Ok, då vet jag varför jag växer på längden för soppan tar slut i ett nafs.
33 cm lång, 191 cm hög.
/wego