Ischoklad (grundrecept)
100 g kokosfett
200 g choklad
Smält kokosfettet i en kastrull och rör ner hackad choklad + ev smaksättning. Häll upp i en kanna och fyll ischokladformar. Låt stelna i kyl.
Med pepparkakskrydda
200 g mjölkchoklad + 1-2 tsk pepparkakskrydda
Med smak av chili och salt
200 g mörk choklad med chili
flingsalt till garnering
Häll upp smeten i formarna och låt dom stelna lite innan du toppar dom med lite flingsalt.
Med mintkrokant
150 g marabou mjölkchoklad med mint
50 g vit choklad
Ta undan lite smält kokosfett och blanda med den vita chokladen. Blanda mintchokladen i resten. Häll upp mintchoklad till lite drygt halva formen. Använd en tesked och häll på lite vit choklad. Dra med en tandpetare till ett fint mönster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar