Idag tipsar jag om en värmande soppa som alltid är gott när temperaturerna ute faller. Saffran ger den här kantarellsoppan en härlig färg och lite spännande smak. Har man vanliga gula kantareller blir den ju ännu finare i färgen och lite lyxigare också förstås.
Kantarellsoppa med saffran 4 port
2 liter färska kantareller el 50 g torkade trattkantareller
1 msk flytande margarin
2 morötter
2 tomater
½ gul lök
2 msk vetemjöl
1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
1 brev saffran
salt, peppar
1 äggula
1 dl lättmjölk
Riv morötterna och hacka tomater och lök fint. Hacka kantarellerna och fräs allt i margarinet. Strö över mjölet och späd med buljong. Låt det koka under lock i ca 10 min. Strö över saffran och smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan i mjölken och vispa ner det i den varma soppan då kastrullen tagits av värmen. Servera direkt och toppa med hackade tomater.
Källa: Viktväktarna 1,5 points/portion
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar