I lördags var det ju kladdkakans dag och i söndags farsdag. Jag kombinerade dessa och bakade helt enkelt en kladdkaka till pappa på farsdag. Denna blev det och receptet hittade jag HÄR på Jennys matblogg. Kakan blev god, men ganska mastig så en liten bit med en klick grädde blev en bra avslutning på middagen.
Snickerskladdkaka
3 ägg
4 dl socker
150 g smör
2 dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa flingsalt
1 burk karamelliserad mjölk
Topping:
200 g mörk choklad
½ dl grädde
en näve salta jordnötter
Rör samman ägg och socker utan att vispa så mycket (då kan kakan bli torr). Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner det i äggsmeten (sikta gärna ner det för att undvika klumpar), tillsätt sist smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Klicka ner kolakrämen jämnt fördelat över kakan. Jag använde bara ca halva burken men det är en smaksak. Grädda kakan i 175 grader i ca 20-25 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kakan kallna.
Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen och rör tills den smält. Blanda ner jordnötter och bre ut smeten på den kalla kakan. Låt den sedan få stelna till i kyl ca 2 timmar innan servering. Kakan blir såklart godare om man bakar den nån dag i förväg.
Servera med en klick lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar