Kinesisk fläskgryta ca 6 port
500 g strimlat fläskkött
1 hackad gul lök
salt, peppar, paprikapulver
7 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
3 msk tomatpurè
2 msk balsamvinäger
2 msk flytande honung
1-2 msk kinesisk soja
1 liten burk skivad ananas
1 röd paprika
1 burk skivade vattenkastanj
1 burk skivad eller strimlad bambuskott
1 burk böngroddar
1 burk minimajs
ca 200 g fryst broccoli
tabasco
Stek köttet och löken i smör. Låt köttet få lite färg. Krydda med lite salt peppar och paprikapulver. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar. Det ska bli ganska kraftig smak på spadet.Låt köttet få koka under lock på svag värme i ca 1 timme eller tills köttet är mört. Tillsätt tomatpuré, vinäger, honung, soja och spadet från ananasen. Strimla paprika och tillsätt. Häll av spadet från burkarna och skölj grönsakerna noga innan de tillsätts. Dela majsen i mindre bitar. Tillsätt broccoli i mindre buketter. Låt allt puttra ihop lite. Smaka av och krydda ev på lite innan servering. Droppa gärna i lite tabasco för extra "sting". Skär ananasen i mindre bitar och rör ner. Servera grytan med kokt ris.
Hej testade receptet fast utan ananas blev jätte bra.. tack
SvaraRaderaKul att höra!! Självklart kan man byta och utesluta grönsaker efter vad man själv gillar:)
RaderaOckså testat receptet , hade i Sambal i stället för tabasco och inte heller ananas , blev jättegott , tack Therese.. :-)
SvaraRaderaSå roligt att höra! :-)
Radera