Kolapäron 4 port
4 fasta päron
2 msk smör
1 dl strösocker
½ vaniljstång
1 dl vispgrädde
Skala päronen och klyfta dom gärna med en äppelkyftare så får man jämna och fina klyftor och sen går det superlätt och smidigt. Smält smör i en stekpanna med lock och lägg ner klyftorna. strö på socker och dela vaniljstången och skrapa ner fröna. Lägg även ner stången och låt det hela puttra under lock i ca 5-25 min beroende på hur hårda päronen är. Dom ska bli mjuka. Häll sedan på grädden och låt det koka ihop utan lock i ca 5-10 min. Servera dom varma med vaniljglass till.
Hej Therese, trevlig blogg du har!
SvaraRaderaDe här kola päronen ser och låter riktigt smaskiga och ett recept i ett tidigare inlägg på gubbröra föll mig helt in i smaken :)
Hälsningar
Birgitta-Min Lilla Kokvrå
Tack Birgitta! Så roligt att du gillar min blogg och hittar recept som faller dig i smaken.
RaderaKram:)