Kinesisk kycklinggryta med curry 4 port
3 kycklingfiléer
smör
ca 1 tsk kycklingkrydda (santa maria)
1 morot
1 burk bambuskott
1 liten burk majskorn
sås:
3 msk smör
1 msk curry
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
2 msk maizena majsstärkelse + 1 dl vatten
salt
Strimla kycklingen och stek i smör och krydda med kycklingkrydda. Ta upp kycklingen när den är klar. Skala och skiva moroten ganska tunt och stek hastigt. Ta upp den och smält smör i pannan och rör ner curry. Stek på svag värme nån min. Häll på vatten och smula ner buljongen. Koka upp och blanda sedan maizena och vatten till en redning och rör ner. Koka upp på nytt och tillsätt kyckling och grönsaker. (Konserverna ska vara avrunna). Låt allt sjuda ihop nån min. Smaka av och servera med ris (gärna basmati) och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar