måndag 15 september 2014

Äppelkräm

Har man gott om äpplen i sin trädgård ska man passa på att ta tillvara på dom och koka kräm kan vara ett tips. Receptet är en klassiker från "Vår kokbok" och det blir verkligen en jättegod kräm med lite smak av kanel. 


Äppelkräm

ca 1 liter skalade äpplen i bitar
4 dl vatten
ca ½ dl strösocker
1 bit hel kanel
2 msk potatismjöl

Skala och skär äpplen i mindre bitar och mät upp till ca 1 liter. Koka upp vatten, socker och kanel och tillsätt sedan äpplen. Koka dom mjuka under lock, rör med visp mot slutet så allt mosar sig lätt. Rör ut potatismjöl med lite vatten. Ta kastrullen från plattan och rör ner redningen under omrörning. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt krämen få koka upp. Ta av den direkt det börjar koka. Smaka av och tillsätt ev mer socker och ev en gnutta mald kanel om man vill ha mer kanelsmak. Smaka er fram helt enkelt. Låt krämen kallna helt och ät sedan med kall mjölk eller gräddmjölk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar