torsdag 11 september 2014

Tomat och äppelmarmelad

Hej! Vilket härligt höstväder vi har, helt underbart med nästan sommarvärme i luften. Det är ju också högsäsong för äpplen nu och som vanligt delar våra snälla grannar med sig, så nu kommer det att dyka upp blandade äppelrecept här på bloggen som på löpande band. 
Först ut blir den här marmeladen som ni bara måste testa! Såååå himla god! Så passa på nu när dom svenska äpplena är som allra bäst. Supergott på rostat bröd och ost eller ännu hellre nybakade scones...mums....


Tomat och äppelmarmelad ca 7 dl

500 g mogna tomater
200 g syrliga äpplen
1 lime
4 dl syltsocker

Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala och riv äpplena grovt. Riv skalet från limen och pressa saften. Blanda sedan allt i en kastrull och koka under lock i 10 min. Rör ner syltsockret och koka i 5 min under omrörning. Ta sedan kastrullen från värmen och skumma noga. Häll upp i rena, varma burkar och sätt på lock när den svalnat lite. Förvara den svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar