Fiskgryta med saffran 4 port
600 g torsk
1 gul lök
1 röd paprika
4 medelstora morötter
2 burkar hela tomater, gärna körsbärstomater
2 fiskbuljongtärningar
1 påse saffran
dill
ca 150 g skalade räkor
salt,peppar
Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna tunt. Hacka paprikan i bitar. Stek grönsakerna lätt. Häll därefter på tomaterna och tryck försiktigt sönder dem. Tillsätt saffran och buljongtärningarna. Låt det koka ihop lite. Skär fisken i bitar och tillsätt. Låt sjuda tills fisken är klar. Tillsätt dill och räkor. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och nån grönsak.
♥Vill också passa på att tända ett ljus och sända en tanke till alla drabbade i Norge, usch och fy så tragiskt det är...... ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar