måndag 25 juli 2011

Fiskgryta med saffran

Här kommer nu ett recept på en riktigt god och lite lyxig fiskgryta. Lyxig eftersom den innehåller saffran. Dessutom är den riktigt enkel att laga och nyttig, inte så tokig med andra ord!
Fiskgryta med saffran 4 port

600 g torsk
1 gul lök
1 röd paprika
4 medelstora morötter
2 burkar hela tomater, gärna körsbärstomater
2 fiskbuljongtärningar
1 påse saffran
dill
ca 150 g skalade räkor
salt,peppar

Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna tunt. Hacka paprikan i bitar. Stek grönsakerna lätt. Häll därefter på tomaterna och tryck försiktigt sönder dem. Tillsätt saffran och buljongtärningarna. Låt det koka ihop lite. Skär fisken i bitar och tillsätt. Låt sjuda tills fisken är klar. Tillsätt dill och räkor. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och nån grönsak.
Vill också passa på att tända ett ljus och sända en tanke till alla drabbade i Norge, usch och fy så tragiskt det är......
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar