söndag 3 juli 2011

Grillad flankstek och asiatisk nudelsallad

Det här var vad vi åt till middag idag. Riktigt gott blev det och lite annorlunda. Flankstek är ett större, tunt köttstycke av nöt. Finns både kryddat och okryddat på affären. Här används okryddat, vilket också är vad jag föredrar i princip jämt. Det blir ju mycket godare att krydda själv! Receptet kommer från ICA.
Grillad flankstek och asiatisk nudelsallad 4 port

1 flankstek 
salt, peppar
hoisinsås
4 port nudlar
2 salladslökar
4 morötter färska från knippe
1 paket sockerärtor
1 kruka koriander eller bladpersilja
1 lime
2 röda spansk peppar
2 msk sesamolja
1 msk fisksås
2 msk finstrimlad färsk ingefära
2 msk sesamfrön

Skiva och strimla grönsakerna fint. Blanda ihop olja, fisksås, pressad limesaft, finrivet limeskal, finhackad chili och ingefära. Häll dressingen över grönsakerna och låt det stå och dra en stund. 
Snitta flanksteken lite tvärs över. Krydda med salt och peppar. Grilla ca 5 min på varje sida. Vänd och pensla med hoisinsås ett par gånger. 

Köttet ska inte grillas helt igenom utan vara lite blodigt i mitten, så passa noga!

Koka nudlarna och rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Häll av nudelvattnet och blanda med grönsakerna och grovhackad koriander eller bladpersilja som jag föredrar. Skiva köttet i tunna sneda skivor och lägg upp. Strö över sesamfrön. Servera gärna med lite extra lime att pressa över, japansk soja och ev thai chilisås.  
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar