torsdag 14 juli 2011

Djävulssås

Nu ska jag dela med mig av VÄRLDENS godaste grillsås. Receptet har jag fått av min f.d arbetskamrat Kia. Såsen är verkligen heeelt underbart god, men också väldigt stark så det är inget för veklingar.... men även små mängder förhöjer verkligen smaken på det grillade. Ni måste prova! Håller sig dessutom länge i kylen.
 Djävulssås 

1 dl ketchup
1 dl chilisås
1 dl flytande honung
1 dl worcestershiresås
1/3 dl finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad rosmarin

Blanda ihop allt och ställ i kylen. Låt stå 1 dygn minst innan servering. Håller sen i flera veckor.
  Ser inte mycket ut för världen, men oj oj oj......
Här till helgrillad fläskfilé, klyftpotatis, sallad och grillad färsk ananas. Har ni inte provar grilla färsk ananas så gör det! Det blir verkligen jättegott. Skär i bitar och pensla med lite rapsolja. Grilla så den får fin färg och blir varm helt igenom. Blir så otroligt saftig och god. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar