torsdag 21 juli 2011

Kasslerlåda och pizzasallad

En god och enkel vardagsmiddag som smakar lika bra i matlådan dagen efter. Testa gärna!
Kasslerlåda 4 port

10-12 potatisar
500 g kassler
1 gul lök
2 dl grädde
1-2 dl mjölk
ca 1 tsk salt
peppar
1 tsk torkad timjan
riven ost
Strimla potatisen som "strips". Hacka löken. Koka upp grädde, mjölk, lök och kryddor. Lägg därefter i potatisen och låt det sjuda nån min så det blir lite krämigt. Strimla under tiden kasslern. Blanda ner kasslern i kastrullen. Fördela hälften av blandningen i en smord ugnsform. Strö på lite riven ost och sen resten av blandningen. Avsluta med riven ost. Gratinera i 200 grader ca 30-40 min, eller tills potatisen känns mjuk. Servera med sallad.
 Pizzasallad 

½ vitkålshuvud
1 röd paprika
1 msk olja
1-2 msk ättikssprit
1 msk vatten
salt
svartpeppar
oregano

Finstrimla vitkål och paprika. Blanda ihop resten, smaka av och häll över salladen. Ställ kallt nån timme innan servering. 
Smaka av noga och var inte för feg med ättika och salt.Gör att salladen smakar precis som den man får på pizzerian!
 Smaklig måltid!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar