Köttfärsbiffar i krämig tomatsås 4 port
Biffarna:
400 g köttfärs
1½ msk potatismjöl
½-1 dl mjölk
ca ½ msk kalvfond
ca ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
örtkrydda tex oregano, persilja, basilika
Tomatsås:
1 liten burk tomatsås med basilika
(eller 1 burk krossade tomater med örtkrydda)
2 dl grädde
1 tsk soja
kalvfond
en nypa socker
salt,peppar
örtkryddor
Garnering:
färsk persilja
parmesanost
Blanda färsen med potatismjöl och mjölk till lagom konsistens. Finriv löken och vitlök och rör ner tillsammans med fond, salt och peppar. Hacka örtkryddor efter egen smak och rör ner. Har man inte färska kan man ta ca 1 tsk torkade. Forma färsen till 4 stora biffar och stek de i smör tills de fått fin färg på båda sidor. De behöver inte vara helt genomstekta.
Ta upp biffarna och häll ner tomatsåsen och grädden i pannan. Låt det koka upp och tillsätt sedan kryddor efter smak. Det beror mycket på hur tomatsåsen redan är kryddad så smaka er fram. Tillsätt gärna finhackade färska örtkryddor. Lägg ner biffarna igen och låt allt sjuda under lock en stund. Koka under tiden pastan. Tillsätt ev lite vatten eller mjölk om såsen verkar för tjock. Klipp över rikligt med persilja och finriv parmesanost över biffarna. Servera med nykokt pasta.
Mmmm... som vanligt bjuder du på godsaker Therese! En tallrik av detta skulle jag inte tacka nej till! Och sådana vackra bilder!
SvaraRaderaTack för alla dina snälla ord, värmer verkligen!
RaderaKram:)