Igår gjorde vi i alla fall tacopizza till middag som blev supergod! Mycket godare än dagens lunch kan jag lova!
Tacopizza 1 långpanna
Pizzadeg:
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
1 msk olivolja
ca 1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
ca 3-5 dl vetemjöl gärna special
Fyllning:
500 g köttfärs
1 påse tacokryddmix+vatten
tomatpuré
1 burk tacosås
riven ost
färska tomater
gul lök
Topping:
fefferoni
1 påse knorr tortilliadippmix
2 dl gräddfil
tortilliachips
Börja med degen: Lös jästen i vattnet och tillsätt olja, salt och graham. Tillsätt sedan så mycket mjöl så att degen blir smidig, men inte för fast. Jäs under bakduk i ca 45 min. Stek under tiden färsen och tillsätt kryddor och vatten enligt påsen. Blanda också ihop tortilliadippen med gräddfil och ställ kallt.
Kavla ut degen så den täcker en långpanna. Bre ut ett tunt lager tomatpuré på botten och sen tacosåsen. Fördela färsen över och sen på med riven ost, skivade tomater och skivad lök. Grädda i 225 grader i ca 20 min.
Toppa den nygräddade pizzan med fefferoni och ringla över dressingen. Stick ner några tortilliachips och servera direkt!
Servera gärna med pizzasallad. Den gör man enkelt själv och blir dessutom ännu godare än pizzerians! Receptet hittar du HÄR!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar