Ceasarsallad med dressing
romansallad
stekt el grillad kycklingfilé
knaperstekt bacon
brödkrutonger
parmesanost
Dressing:
1 äggula
2 sardellfiléer
½-1 tsk dijonsenap
½ vitlöksklyfta
2 tsk pressad citron
1 dl rapsolja
1 msk creme fraiche
½-1 dl finriven parmesanost
salt, svartpeppar
Börja med dressingen som gärna får stå till sig nån timme i kyl innan servering. Lägg äggula, finhackade sardeller, senap (jag tog den mindre mängden) pressad el riven vitlök och citron i en bunke. Vispa med elvisp nån minut och tillsätt sedan olja droppvis under vispning. Vispa tills den blir lite tjockare i konsistensen, typ som lite lösare majonnäs. Rör ner creme fraiche för lite lättare/fräschare smak och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp grovt skuren sallad på fat och ringla över dressing. Toppa med knaperstekt bacon, krutonger lite mer dressing och hyvlad parmesanost. Använd gärna potatisskalare för att hyvla osten. Servera med tunt skivad kycklingfilé vid sidan om.
Egna brödkrutonger gör man enkelt genom att skära vitt bröd i kuber och steka tillsammans med lite olja så de får fin krispig yta. Jag använde ciabatta som jag skar i lite grövre kuber och stekte med olivolja och lite pressad vitlök. Supergott!!!
Smaskens! Perfekt fredagsmat! Ceasarsalladen måste ju vara den godaste salladen alla kategorier!
SvaraRaderaHåller absolut med! Ceasarsallad är så himla gott!!!
Radera