fredag 30 oktober 2015

Syltad ingefärssallad

Äntligen fredag! Och äntligen ledig helg! Har jobbat 2 hela helger i rad så nu känns det skönt att äntligen få vara ledig;) 
Denna sallad är verkligen supergod och passar perfekt till all asiatisk mat, men även en hel del annat såklart! Receptet har jag fått av en kompis. Ni måste testa om ni gillar ingefära :)


Syltad ingefärssallad  4 port

250 g pak choi sallad
½ rödlök
½ burk syltad ingefära i sockerlag (avrunnen)
1½ tsk vitvinsvinäger
1½ tsk socker
2 msk sesamfrön

Strimla salladen, finhacka rödlök och ingefäran. Blanda allt i en skål. Rör ihop vinäger och socker tills sockret löser sig. Häll det över salladen och strö över sesamfrön. Blanda allt väl och låt salladen stå till sig i kylen gärna nån timme innan servering, smakar bara bättre och bättre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar