tisdag 27 oktober 2015

Svampgratinerad falukorv

Hej, hej! Har just kommit hem efter en bra dag på jobbet och tänkte tipsa er om en god och enkel rätt som passar perfekt dagar som denna då man kommer hem från jobbet men kanske inte har allt för mycket ork över till matlagningen.
 Falukorv gissar jag måste höra till vardagens favorit nr1 i många familjer, men det kan ju vara kul att variera den lite. Det här var verkligen jättegott och mättande. Jag hade potatismos till, med vill man passar kokt pasta också bra.


Svampgratinerad falukorv  4 port

400 g falukorv (18%)
1 stor burk hela champinjoner
2 tsk flytande margarin
1 msk vetemjöl
1 dl lättmjölk + lite svampspad
1 dl creme fraiche (5%)
1 dl riven ost (17%)
1 tsk dragon
hackad persilja
½ ask cocktailtomater
4 dl okokt pasta (140g) eller potatismos

Skiva korven och lägg i en ugnsform. Dela tomaterna och fördela över. Häll av spadet från svampen, men spara en del. Stek champinjonerna  i margarinet och strö sedan över mjöl. Rör om och späd med mjölk och lite spad. Låt det småkoka ihop ca 5 min under omrörning. Tillsätt creme fraiche och kryddor efter smak och rör sist ner osten. Häll såsen över korven och gratinera i 225 grader i ca 20 min. Koka under tiden pasta eller mos. Serveras med grönsaker.



Källa: Viktväktarna 11 pp/port inkl pasta eller mos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar