torsdag 29 oktober 2015

Rågmacka med skinkröra

Hej! Idag har vi hantverkare hemma som byter våran ytterdörr. Kanske inte den mest passande dagen då termometern visade -10 grader i morse. Kan säga att det är liiite kallt inne just nu, men tur dom är ganska snabba ändå.
Denna goda och mättande lunchmacka kan jag  verkligen rekommendera. Jag gjorde den flera gånger i somras och den passar bra även som utflyktsmat. Man kan då välja ett "dubbelt" bröd typ rågkusar och fylla dessa.


Rågmacka med skinkröra  4 port

4 skivor rågbröd med hela korn 
200 g rökt skinka
100 g färskost 11% 
1 dl creme fraiche 8%
1 bit gurka eller syrligt äpple
1 dl gröna ärtor
peppar
salladsblad
gurka
tomat
krasse

Hacka skinka och gurka eller äpple (jag tog äpple) och blanda med färskost, creme fraiche och ärtor. Smaka av med lite nymald peppar.  Bottna bröden med salladsblad, skivad gurka och tomat. Klicka på röra och klipp över lite krasse.

Källa: Viktväktarna 6 pp/portion.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar