tisdag 24 maj 2011

Vardagsmiddag

En klassisk vardagsrätt här hemma är stekt fisk, potatis och stuvad spenat. Det är ju riktigt gott. Jag brukar även göra en kall remouladsås eftersom Lars tycker bättre om det.
Stekt panerad fisk 
Stora fina fiskfiléer här hade vi torsk
1 uppvispat ägg
ströbröd
salt, vitpeppar
smör

Vänd fiken först i uppvispat ägg och sen i ströbröd som är kryddat med salt och peppar. Stek sen i smör. Torka ur pannan mellan stekningarna för bästa resultat.
  Remouladsås
2dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
1-2 msk lätt majonäs
3 msk bostongurka
1 tsk senap
1 tsk pressad citron
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
citronpeppar
örtagårdskrydda
salt, peppar

Blanda samtliga ingredienser och smaka sist av med kryddorna. Låt stå kallt en stund innan servering.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar