lördag 28 maj 2011

Rabarber!!!!

Det är verkligen säsong för rabarber nu och vad passar då bättre än lite smälta rabarber och vaniljglass.
 Smält rabarber
Rabarber
smör 
farinsocker eller strösocker

Ansa och skala ev rabarbern. Skär i mindre bitar. smält smör i en stekpanna och strö över socker. Farinsocker ger god smak men lite brunaktig färg. Låt det smälta lite, tillsätt rabarber och stek på ganska svag värme tills rabarbern är mjuk och har "smält".  Mängden smör och socker anpassas efter rabarbern. Svårt att skriva mått, man får liksom prova sig fram. Jag gillar när det är ganska syrligt och inte för sött. Jag hade då ca 2 msk smör och ½ dl socker till ca 500g rabarber. 
Servera med en god vaniljglass! Enkelt och jättegott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar