Winerbullar i långpanna
Deg:
1 pkt jäst för söta degar
1 dl socker
300 g smör
5 dl mjölk
4 ägg
1 tsk salt
1½ msk vaniljsocker
ca 18 dl vetemjöl
Marsankräm:
5 dl mjölk
4 brev marsan för kokning
4 msk socker
Smörkräm:
200 g smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Börja med att koka marsankrämen och låt den svalna. Smält smöret till degen och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader. Lös upp jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av vätskan, socker och uppvispade ägg. Rör sen ner mjölet blandat med vanilj och salt. Rör till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Rör under tiden ihop smörkrämen.
Ta upp degen på mjölat bord och arbeta ihop den. Ta av 1/3 och kavla ut till en platta som täcker en smord långpanna. Bre ut marsankrämen på plattan. Kavla ut resten av degen och bre på smörkrämen. Rulla ihop och skär i bitar. Ställ de i långpannan ovanpå marsankrämen. Ställ inte för tätt, de jäser ihop sen.
Låt jäsa övertäckt i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på strösocker. Grädda i 220 grader ca 15-20 min.
Skär i bitar när de kallnat lite och servera helst direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar