måndag 27 juni 2011

3 olika "rullar"

Fortsätter att göra inlägg om midsommarmaten. Här kommer recept på de olika rullarna:
 Laxrullar

200 g rökt eller gravad lax
1 ask cantadou pepperrotsost
citronsaft
ruccolasallad

Lägg ut laxen lite omlott på en bit plastfolie. Bre på osten. Droppa över lite citronsaft och lägg på lite ruccolasallad.  Rulla ihop och lägg kallt, gärna till nästa dag. Skiva upp och servera!

 Parmarullar

ca 100 g parmaskinka
100 g philadelphiaost
2 msk mango chutney 
Blanda ost och chutney. Lägg en klick på varje skinkskiva och rulla ihop.

 Tunnbrödsrullar

3 st mjuka tunnbröd
2 dl creme fraiche
1 dl kesella
100 g riven vb-ost
½ burk rom
finhackad dill

Blanda ihop alla ingredienser och bre ut på bröden. Rulla ihop från kortsidan. Vira in i plastfolie och låt gärna vila i kylen till nästa dag. Vid servering: Skiva upp och garnera med räkor och dill. 

2 kommentarer:

  1. Hej Therese!
    Tack för härlig sida! Jag fann Dig när jag letade efter matjesilltårta :). Du har mycket läckert på Din sida...flera som påminner om sådant jag tidigare testat och älskar...så vi verkar tycka om liknande saker :). Jag kommer tipsa om Din sida till mina vänner! :) Varmt tack!
    Önskar Dig en trevlig midsommar
    Linnéa (född i Luleå, men som bor i Skåne)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linnea! Så kul att du gillar min sida och att vi verkar ha samma smak. Hoppas då att du hittar en del recept att testa :) Kram!

      Radera