Älgfärsbiffar 4 port
ca 500 g älgfärs
1 liten finhackad gul lök
2 msk potatismjöl
½ dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk hackad färsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
Rör ihop allt till en tjock smet. Låt stå och vila en stund. Dela upp i 4-6 biffar. Pensla med olja blandat med soja och lägg i ett grillhalster. Pensla ganska rikligt så det inte fastnar.
Grilla ett par minuter på varje sida tills biffarna fått fin färg.
Servera gärna med ugnsrostad färskpotatis:
Skrubba potatisen och dela på 4. Lägg över i en långpanna och ringla över olja. Krydda med flingsalt och lite chiliexplosionkrydda. Rosta i 225 grader ca 20 min, eller tills potatisen känns mjuk. Sockerärtorna har jag bara kokat i lite lättsaltat vatten och låtit rinna av. Sen i med en liten klick smör och lite flingsalt, rör om och lägg upp tillsammans med resten.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar