tisdag 16 oktober 2012

Fläskgryta med indiska smaker

Idag är det riktigt busväder ute, regnet piskar mot fönstret och det blåser nästan storm, usch och fy....Runt omkring stan börjar regnet övergå till snö och nog vore det mycket trevligare tycker jag. En värmande soppa eller gryta är något man längtar efter sådana här ruskvädersdagar och passande nog har jag ett tips på en köttgryta som görs på fläskkött, tex skinkstek eller fäskytterfilé. Grytan innehåller garam masala som är en indisk krydda (finns bland vanliga kryddor i santa marias sortiment) och lite jordnötssmör. God gryta med lite annorlunda spännande smaker. Receptet kommer från viktväktarna.

Fläskgryta med indiska smaker  4 port

ca 400 g renskuret kött, tex skinkstek
salt, peppar
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
6 dl vatten
1 tsk garam masala
2 morötter
1-2 paprikor
2-4 msk jordnötssmör

Strimla köttet och hacka löken, stek det i lite smör. Krydda med salt och peppar och lägg över det i en gryta. Tillsätt tomatpuré, mjöl och fond. Rör om noga och späd med vatten. Tillsätt garam masala och låt det småputtra under lock tills köttet börjar kännas mört, ca 30-60 min beroende på kött. Skala och skär morötter i slantar och skär paprika i mindre bitar. Tillsätt det i grytan och koka tills grönsakerna mjuknat. Smaka av med jordnötssmör och servera med kokt ris och sallad.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig blogg du har med många goda recept!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack snälla du, och detsamma!!! Alltid kul att upptäcka nya bloggar som ger inspiration:)

      Radera