Fläskgryta med indiska smaker 4 port
ca 400 g renskuret kött, tex skinkstek
salt, peppar
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
6 dl vatten
1 tsk garam masala
2 morötter
1-2 paprikor
2-4 msk jordnötssmör
Strimla köttet och hacka löken, stek det i lite smör. Krydda med salt och peppar och lägg över det i en gryta. Tillsätt tomatpuré, mjöl och fond. Rör om noga och späd med vatten. Tillsätt garam masala och låt det småputtra under lock tills köttet börjar kännas mört, ca 30-60 min beroende på kött. Skala och skär morötter i slantar och skär paprika i mindre bitar. Tillsätt det i grytan och koka tills grönsakerna mjuknat. Smaka av med jordnötssmör och servera med kokt ris och sallad.
Vilken härlig blogg du har med många goda recept!!!
SvaraRaderaMen tack snälla du, och detsamma!!! Alltid kul att upptäcka nya bloggar som ger inspiration:)
Radera