Redd fisksoppa 4 port
1 pkt torsk (400g)
3-4 potatisar
3 morötter
1 purjolök
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
6 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 dl frysta gröna ärtor
finhackad dill
salt, peppar
Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Skölj och strimla purjon. Lägg grönsakerna i en soppgryta och tillsätt vatten och buljong. Låt det småkoka under lock ca 15 min. Rör ut mjölet med lite av mjölken och rör ner det tillsammans med resten av mjölken i grytan. Skär fisken i stora tärningar och tillsätt tillsammans med ärtor. Låt soppan sjuda under lock i ca 10 min, eller tills fisken är genomkokt. Tillsätt hackad dill och smaka av med salt och peppar.
Perfekt! Precis vad jag letade efter! Tack så mycket!
SvaraRaderaSå kul att du hittade det du sökte! Soppan är ju både enkel och god :)
Radera