Kinesisk kycklingsoppa med nudlar 2 port
150 g tillagat kycklingkött
50 g tunna äggnudlar
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1-2 msk ljus soja (japansk)
1 msk tomatketchup
50 g sockerärtor
4 salladslökar
75 g minimajs
75 g färska eller konserverade böngroddar
1 msk hackad färsk koriander
Strimla kycklingköttet. Jag använde bröstet från en grillad kyckling och rev upp det. Förbered grönsakerna och dela sockerärtorna och minimajsen i mindre bitar och strimla salladslöken. Koka upp vatten med buljongtärningen, soja (börja med 1 msk och smaka av) och ketchup. Lägg i nudlarna och koka tills dom är klara. Ta upp nudlarna och fördela i 2 soppskålar. Tillsätt kyckling och grönsakerna i buljongen och låt det koka upp. Fördela allt i skålarna och strö över koriander. Servera gärna med ett gott bröd.
Källa: Viktväktarna 3 points/portion
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar