söndag 17 maj 2015

Kinesisk kycklingsoppa med nudlar

Tänkte jag skulle passa på att tipsa om denna goda soppa som jag gjorde tidigare här i veckan. Riktigt matig blev den, nästan som en gryta så både sked och gaffel är att föredra. Annars kan man ju spä med mer vätska och då räcker den säkert till 3 personer.


Kinesisk kycklingsoppa med nudlar 2 port

150 g tillagat kycklingkött 
50 g tunna äggnudlar
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1-2 msk ljus soja (japansk)
1 msk tomatketchup
50 g sockerärtor
4 salladslökar
75 g minimajs
75 g färska eller konserverade böngroddar
1 msk hackad färsk koriander

Strimla kycklingköttet. Jag använde bröstet från en grillad kyckling och rev upp det. Förbered grönsakerna och dela sockerärtorna och minimajsen i mindre bitar och strimla salladslöken. Koka upp vatten med buljongtärningen, soja (börja med 1 msk och smaka av) och ketchup. Lägg i nudlarna och koka tills dom är klara. Ta upp nudlarna och fördela i 2 soppskålar. Tillsätt kyckling och grönsakerna i buljongen och låt det koka upp. Fördela allt i skålarna och strö över koriander. Servera gärna med ett gott bröd.


Källa: Viktväktarna 3 points/portion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar