Lammfärsjärpar (cevapicici) 4 port
500 g lammfärs
1 äggula
100 g smulat vitt bröd
1 liten gul lök - finhackad
1 msk finhackad färsk persilja
2 rivna/pressade vitlöksklyftor
½ tsk kanel
½ tsk chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
½ tsk malen kryddpeppar
1 tsk salt
ca 1 dl vatten
Vitlökssås:
2 dl turkisk yoghurt
saft av 1 citron
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tahinipasta (kan uteslutas)
Tillbehör:
4 st stora orientbröd/libabröd
strimlad isbergssallad
skivad tomat
skivad gurka
strimlad rödlök
fetaost
Börja med att röra ihop såsen och ställ den kallt fram till servering. Tahinipasta är en kryddpasta gjord på sesamfrö och finns i butikens hylla för orientaliska produkter. Utesluter nog den nästa gång då jag inte tycker att den tillförde så mycket.
Blanda ihop allt till färsen och tillsätt vatten i slutet tills färsen inte känns allt för torr, men ha inte i för mycket! Forma med vattensköljda händer små avlånga järpar och stek dom tills dom har fin yta runtom och är genomstekta.
Värm bröden lite hastigt i ugnen och bottna sedan med grönsaker och lägg på järparna och klicka på sås. Vik ihop sidorna lite omlott och vira ugnsfolie runt.
Redo att ätas!
Källa: Viktväktarna järpar+sås med lätt yoghurt
ger 3 points/ portion
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar