Västerbottensruta
1 rulle färdig utkavlad smördeg
3 ägg
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g riven västerbottensost
Garnering:
creme fraiche (gärna vispad)
rom (helst löjrom)
finhackad rödlök
dill
Rulla ut smördegen och lägg den med bakplåtspappret i en ugnsform som helst är precis i storlek, alltså inte mycket större än degen. Nagga och förgrädda degen i 225 grader i ca 10 min. Ta ut den och tryck ev lite försiktigt med en stekspade om den svällt upp mycket under gräddning. Vispa ihop ägg, creme fraiche, salt och peppar. Blanda ner osten och häll blandningen över botten. Grädda i 15-20 min, ta ut och låt den svalna innan den skärs i rutor och garneras. Den går bra att förbereda dagen innan också och bara försiktigt värma på dom lite innan servering. Rutorna kan också serveras helt kalla man jag föredrar dom lite ljumna.
Här serverades den som en förrätt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar