Men goda bullar har jag i alla fall :)
Saffransbullar
50 g jäst för söta degar
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
2 brev saffran
1½ dl strösocker
½ tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning:
200g smör
1 dl socker
200 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker
russin
Pensling:
1 uppvispat ägg
några droppar mjölk
pärlsocker
Smula ner jästen i en degbunke (gärna i en assistent). Smält smör tillsammans med saffran. Häll på mjölk och rör ner kesella. Låt det bli 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av degspadet, socker och salt. Starta assistenten och tillsätt lite vetemjöl i taget. Låt maskinen arbeta degen ordentligt. Det är bättre om degen är lite kladdig än för kompakt, så ha inte i för mycket mjöl! Låt sedan degen jäsa övertäckt i ca 45 min. Rör under tiden ihop mjukt smör med riven mandelmassa, socker och vanilj till en slät smet. När degen jäst klart: arbeta den smidig på mjölat bord. Dela upp i 2 bitar. Kavla först ut den ena till en platta. Bre på fyllningen och strö på russin. Rulla ihop, skär i bitar och lägg över i bullformar. Gör likadant med nästa degbit. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min. Vispa upp ett ägg med några droppar mjölk och pensla bullarna. Strö på pärlsocker och grädda i 250 grader i ca 10 min.
Såååå goda!!!
Dom blev SÅ SÅ Goda! Bakade en dubbel sats nu och är så tacksam! Saftiga och härligt mumsiga med fyllningen i- wow- mina bästa ever!!!
SvaraRaderaKram från Tina i Nacka
Ååå và glad jag blir!!! Så kul att du gillar dom, är mina favoritsaffransbullar med. Blir alltid jättegoda. Kram till dig med!
SvaraRaderaÄr nyss klar med dom jättegoda bullarna!Tack Therese för receptet:)
SvaraRaderaKram Helen
Tack Helen för din kommentar! Va kul att du gillade bullarna och att de blev lyckade.
SvaraRaderaKram!
Tog precis ut den sista ur ugnen. Godare saffransbullar har jag inte ätit! Kommer absolut att göra många gånger!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaTack för ett underbart recept! Jag hade lite extra socker i då jag oftast tycker att det brukar vara för lite. Dom blev i varje fall suveränt goda! :)
Vi provade detta recept och det blev jättebra... Tack ska du ha och god jul
SvaraRaderaTack till anonym, Elin och Carolina för er fina kommentarer. Verkligen jättekul att ni gillar bullarna! Kram och god jul till er alla!
SvaraRaderaSupergoda!
SvaraRaderaJag som inte tycker om mandelmassa tog smör, socker, vaniljsocker och kardemumma i som fyllning. Yummie!
Tack för ett nytt favoritrecept!
God Jul
Sophia
Otroligt goda bullar!! Jag bakade dem för några veckor sedan och ska baka dem idag igen, till julafton. De godaste saffransbullarna jag någonsin ätit :) God Jul från mig!
SvaraRaderaJag sökte efter ett saffransbulle-recept i min mobil när jag var och handlade i dag. Det var ditt som kom upp först och som jag handlade efter. Nu ska jag sätta i gång och baka. Jag lovar att lägga upp bilder sedan :-)
SvaraRaderaHoppas att du gillar dem! Det här är mitt absoluta favoritrecept och jag älskar verkligen dessa bullar. Håller på att vara sjukt sugen nu, men jag tänkte försöka hålla mig till 1:a advent:)
RaderaNu var jag sugen att baka saffransbullar igen och sökte på google. Hittade detta recept och blev även att kolla kommentarerna efter resultat och hittar mitt eget!!! :-D
RaderaSå nu blir det samma bak igen! 1 år och 2 dagar senare!!!
Härligt Helene! Då önskar jag dig lycka till ännu en gång :)
RaderaHur många blir det ungefär?
SvaraRaderaDet blir ca 40 st, men det varierar ju såklart beroende på hur stora man gör.
RaderaLycka till!
Supergoda bullar!!! Receptet kommer användas ofta:) god jul!
SvaraRaderaSå kul att höra:) Riktigt god jul till dig med!
RaderaFantastiskt goda, överraskande goda!
SvaraRaderaJa, visst är dom...!!! Kram och god jul:)
RaderaNu har jag precis bakat dessa bullar för tredje året på rad :-)
SvaraRaderaSå roligt att höra:) Har ännu inte bakat några saffransbullar, men börjar bli riktigt sugen nu!
RaderaNu ska dessa saffransbullar bakas igen! Ha en fin 1:a advent
SvaraRadera