onsdag 19 oktober 2011

Renskavsgryta

Renskavsgryta med färska trattkantareller, ja det är inte alls dumt det! Superdupergott med andra ord! Den här är riktigt god och krämig och lyxig med färska kantareller.
 Renskavsgryta  3-4 port

1 pkt renskav (funkar lika bra med älgskav/viltskav)
1 gul lök
ca 200 g färska trattkantareller eller vanliga
1 liten ask creme bonjour kantarellost
2 dl grädde
ca ½ msk viltfond
salt,peppar
persilja

Stek renskaven medan den är fryst. Tillsätt hackad lök och kantareller. Stek ihop en stund och tillsätt osten och grädden. Smaka av med viltfond, salt och peppar. Klipp ner persilja just innan servering. Servera med hemmagjort potatismos och lingonsylt eller vinbärsgelé.

3 kommentarer:

  1. Renskav är något som vi sällan äter här hemma trots att vi tycker det är riktigt gott! Det låter spännande med ost i, det måste jag absolut komma ihåg.

    SvaraRadera
  2. Det blev väldigt krämigt och gott med osten i och förstärkte kantarellsmaken tycker jag!
    Rekommenderas att testa. Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Hittade ditt recept efter att ha sökt omkring på nätet och fastnade genast för ditt och testade det :) Helt fantastiskt gott! En storfavorit! :)

    SvaraRadera