Tacogratäng 4 port
500 g köttfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 påse tacokryddmix
ca 2 dl vatten
3 tomater
4 dl creme fraiche lätt går bra
1 creme bonjour tacoost
1-2 vitlöksklyftor
1 påse riven ost
nachos
Börja med att bryna färsen smulig. Hacka lök och paprika och blanda ner. Stek en stund och tillsätt kryddmixen och vatten enligt påsen. Låt det puttra ihop en stund och tillsätt ev mer vatten om det verkar torrt. Häll över röran i en ugnsform. Rör ut tacoosten med creme fraiche och pressa eller riv ner vitlök. Tillsätt ca 1 dl av osten och rör ihop. Hacka tomater och fördela över färsen. Bre på creme fraiche-röran försiktigt.
Stick ner nachochips och strö på resen av osten. Gratinera i 225 grader ca 10-15 min så osten smälter och det börjar bubbla i formen. Håll koll så inte chipsen bränns.
Servera med sallad, salsa och extra chips!
Hej!
SvaraRaderaDetta recept sparade jag för över 2 år sedan i "mina favoriter". Det är fortfarande en favorit här hemma och vi lagar den lite då och då, som ikväll :-) Det ska bli så gott. Tack för ett jättebra recept!
/Bodil
Men oj så roligt höra Bodil! Det finns ju en mängd olika recept på just tacogratäng där ute och detta är min personliga variant så det känns kul att fler uppskattar den:) Kram!
Radera