onsdag 28 mars 2012

Enkel mjuk bärkaka

Hejsvejs....Hoppas ni har det bra. Tänkte tipsa om en superenkel bärkaka som man snabbt svänger ihop. Kakan blev egentligen inte helt lyckad, men jag tror att man ska vända bären i potatismjöl om man använder frysta och det hade jag inte gjort. Så först blev den jätteblöt av bären och sen lite för mycket gräddad. Men den borde bli bättre med potatismjöl så jag chansar och lägger ut receptet i alla fall och hoppas på bättre tur nästa gång!
Enkel bärkaka

2 ägg
2 3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
ca 75 g kallt smör

2 dl valfria bär
potatismjöl

pärlsocker
flagad mandel
florsocker

 Blanda ihop ägg, socker, mjöl och vaniljsocker. Det ska bara röras ihop, inte vispas. Häll över i en smord bröad form. Hyvla kallt smör över så det täcker. Blanda frysta bär med potatismjöl och fördela det över kakan. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda i 200 grader i 30-35 min. Pudra ev över florsocker och servera gärna med lite glass eller en klick vispad grädde eller vaniljvisp.
 

2 kommentarer:

  1. Hejsan Therese.
    Är det okey att "Sno" dina recept och dela med sig av dom till vänner och bekanta?
    Supergoda recept är det hur som helst.

    Ha en skön sommar
    Mvh
    Laila Rådfalk

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Laila! Så kul att du gillar mina recept. Det är klart att du ska dela med dig :) Hänvisa gärna till min sida.
      En skön sommar önskar jag dig också! Kram.

      Radera