Pastagratäng ca 6 port
500 g kassler
400 g bandpasta
2 paprikor valfri färg
2 dl frysta ärtor
smör
2 msk vetemjöl
1-2 msk tomatpurè
2 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
2 dl riven ost
peppar
(salt)
torkad örtkrydda (oregano/basilika/dragon)
Koka pastan och låt den rinna av i durkslag. Skär kassler och paprika i tärningar. Stek det lätt i lite smör. Strö över mjöl, rör om och tillsätt tomatpurè, grädde och mjölk. Låt det koka ihop lite och smaka av med peppar ev salt och valfri örtkrydda. Rör ner ost och blanda ihop med pastan. Häll över i en ugnsform och strö ev över lite mer ost. Gratinera i 225 grader i ca 15-20 min.
Provade att göra denna pastagratäng idag. Det var jättegott!
SvaraRadera