Bjuder här på ett tips om en god kycklinggryta. Den är väldigt lättlagad och görs helst på kycklinglår eller andra kycklingdelar med ben. Sådant kött säljs ofta billigt i affären, så håll utkik och passa på när det är extrapris.
Kycklinggryta Marengo 4 port
1 kg kycklinglår eller andra delar med ben
1 stor gul lök-grovhackad
1 burk skivade champinjoner
1 burk hela tomater
salt, peppar
1 msk vetemjöl
1½ dl vatten eller spad från champinjonerna
1 msk kycklingfond
2 dl grädde
Bryn kyckling och lök var för sig och lägg över i en gryta. Tillsätt champinjoner utan spad. Krydda och strö över mjöl. Rör om noga och tillsätt vatten eller champinjonspad och fond. Låt det småkoka ihop under lock på svag värme i 20-30 min. Rör om nån gång då och då. Späd ev med lite mer vatten om det blir för torrt. Ta upp tomaterna och dela på 2. Tillsätt i grytan utan spadet. Rör ner grädde och koka ca 5 min till så allt blir varmt. Smaka av och servera med kokt ris eller hemmagjort potatismos och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar