söndag 22 april 2012

Chilikyckling i ugn

God morgon på er alla! Idag skiner faktiskt solen ute till skillnad från igår då det snöade hela dagen. Nästen 2 dm blötsnö kom så det är mer än slaskigt ute nu. Tänkte tipsa om en supergod kycklingrätt vi åt i går till middag. Recepet kommer från Susanne och hennes blogg Lätta och goda recept. Det är ett mycket enkelt och gott sätt att tillaga kycklingfilèer i ugnen och det sköter sig ju helt självt!
 Chilikyckling i ugnen  5-6 port

1 kg kycklingfilè
salt, peppar, chiliexplosion 
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl creme fraiche mexican chili
0,5 dl thai chilisås
0,25 dl kinesisk soja

Dela kycklingen i 2-4 bitar. Placera de i en smord ugnsform och krydda med salt, peppar och ev chilikrydda.
Resten av ingredienserna blandas i en kastrull, kokas upp och hälls sedan över kycklingen.
 Tillaga i 175 grader i 1½ timme. Om såsen känns för tjock eller kanske skär sig kan man hälla ner lite vatten och vispa om innan servering. 
Servera med klyftpotatis eller ris och en god sallad. En perfekt bjudrätt som sköter sig självt i ugnen och blir jättegott. Kycklingen blir otroligt mör efter den långa tillagningen. Testa vet jag!

1 kommentar:

  1. Väldigt, väldigt gott och lätt! Gjort det två gånger redan, och kommer nog ordna den nästa helg och bjuda lite folk :)

    SvaraRadera