Chilikyckling i ugnen 5-6 port
1 kg kycklingfilè
salt, peppar, chiliexplosion
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl creme fraiche mexican chili
0,5 dl thai chilisås
0,25 dl kinesisk soja
Dela kycklingen i 2-4 bitar. Placera de i en smord ugnsform och krydda med salt, peppar och ev chilikrydda.
Resten av ingredienserna blandas i en kastrull, kokas upp och hälls sedan över kycklingen.
Tillaga i 175 grader i 1½ timme. Om såsen känns för tjock eller kanske skär sig kan man hälla ner lite vatten och vispa om innan servering.
Servera med klyftpotatis eller ris och en god sallad. En perfekt bjudrätt som sköter sig självt i ugnen och blir jättegott. Kycklingen blir otroligt mör efter den långa tillagningen. Testa vet jag!
Väldigt, väldigt gott och lätt! Gjort det två gånger redan, och kommer nog ordna den nästa helg och bjuda lite folk :)
SvaraRadera