Jordgubbskräm 4 port
500 g rensade färska jordgubbar
4 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl + vatten
Dela jordgubbarna och lägg ner i en kastrull. Tillsätt vatten och koka upp. Koka tills bären mosar sig. Vispa ner socker och låt det lösa sig. Blanda potatismjöl med lite vatten och rör ner det. Ta kastrullen från plattan när första bubblan syns. Kyl krämen och servera den kall med mjölk.
Om man vill ha krämen helt slät mixar man den med stavmixer innan redningen tillsätts.
Denna kräm ska ju allra helst göras på svenska solmogna jordgubbar för att den ska smaka som bäst. Här blev det ju med importerade jordgubbar, men de var faktiskt ganska goda och krämen blev riktigt god och lite sommar smakade den faktiskt!
Gud så gott med hemkokad kräm! Tack så mycket för din fina kommentar Therese! Måste säga samma sak till dig att du har en väldigt fin inspirerande blogg! Vilket skit du har åkt på :( sjuk i tre veckor kan inte vara roligt!! Hoppas du återfår rösten och mår bättre snart!
SvaraRaderaKram Jenny
tack för receptet på jordgubbskrämen. den står på spisen o svalnar av lite nu. kanon, Enkelt o smidigt.
SvaraRaderaTack tack
// cecilia