Rödspättagratäng 3-4 port
400 g rödspättafilèer
salt
Fyllning:
100 g philadelphiaost
2 dl skalade räkor
1 msk hackad dill
1 tsk citronpeppar
Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1-2 msk hackad dill
ca 1 dl riven ost
Börja med att hacka räkorna till fyllningen och blanda de med ost, dill och citronpeppar. Lägg ut fisken med skinnsidan upp på en skärbräda. Salta och lägg på en klick fyllning. Rulla ihop och lägg de i en smord ugnsform.
Smält smöret till såsen och rör ner mjöl. Späd med mjölk och smula ner buljongen. Låt såsen sjuda några minuter. Rör ner dill. Häll såsen över fiskrullarna, strö över lite ost och gratinera i 225 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med pressad potatis eller hemmagjort potatismos, lite extra räkor och en sallad. Gott och enkelt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar