Helgrillad fläskfilé 3-4 port
1 fläskfilé
valfri marinad eller rub
Blanda ihop en marinad och lägg filén i en påse. Häll över marinaden och marinera några timmar. Jag gjorde en egen marinad och receptet hittar ni HÄR. Använder man rub så gnider man in det i köttet just innan man ska börja grilla. Förbered grillen med briketter i halva grillen. Grilla filén över glöd så den får fin yta. Flytta sen över köttet till halvan utan glöd, lägg på locket och grilla indirekt tills köttet har en innertemperatur på 70 grader. Ta upp det och vira in i grillfolie. Låt det vila några minuter och skär det sen i fina skivor.
Ugnsrostade potatisskivor
potatis
olja
salt,peppar
Skrubba potatisen, men behåll skalet. Lägg potatisen i en bunke och häll över olja. Krydda med salt och peppar. Rosta i 225 grader i ca 20-30 min eller tills de fått fin färg och är mjuka.
Italiensk kall sås 4 port
2 dl turkisk yoghurt
5 soltorkade tomater i olja
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad persilja
1 msk olja (gärna från tomaterna)
flytande honung
salt,peppar
Finhacka tomaterna och blanda med yoghurten. Riv eller pressa ner vitlök efter smak. Tillsätt kryddorna och olja. Smaka av med honung och ev lite salt och peppar. Täck över och låt den stå i kylen nån timme innan servering. Om man vill kan man ta färsk basilika och persilja i sället för torkad. Man tar då ca 1 msk finhackad av varje.
Riktigt, riktigt gott!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar