tisdag 29 maj 2012

Fiskgratäng med tomat och bacon

Händer det att ni också kan ha svårt för att hitta på bra vardagsmat som är både god och enkel att laga? Det får ju inte heller ta för lång tid att göra när man kommer hem trött och hungrig från jobbet. Nej, helt enkelt är det inte men här kommer i alla fall ett litet tips på en god och lättlagad fiskgratäng.

Fiskgratäng med tomat & bacon  3-4 port

1 toskblock 400 g (tinat)
1 pkt bacon
1 ask cocktailtomater
färsk dill
1½ dl grädde
salt, vitpeppar
pressad citron

Lägg torskblocket i en smord ugnsform. Klipp baconet i bitar och knaperstek. Låt det sedan rinna av på hushållspapper. Krydda fisken med lite salt och peppar. Droppa över lite citronsaft och häll på grädde. Toppa fisken med halverade tomater, bacon och klippt dill. Tillaga i ugnen i 225 grader i ca 20 min eller tills fisken är vit igenom. Servera med kokt potatis och grönsaker. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar