Daimrutor i långpannan
Kakan:
5 ägg
5 dl strösocker
2½ dl ljummet vatten
7½ dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
Glasyr:
250 g smör
4 dl socker
3 äggulor
3 tsk vaniljsocker
Ovanpå:
3 dubbeldaim
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan vatten och mjölet blandat med bakpulver växelvis. Rör till en slät smet. Klä en stor långpanna med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda strax under mitten i 175 grader i 25-30 min. Nagga därefter kakan ganska mycket och låt den svalna.
Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull och låt det sjuda under omrörning tills den börjar tjockna lite. Häll den över kakan och tryck gärna lite lätt med en slickepott så glasyren går in lite i kakan. Strö över hackad daim och låt kakan svalna helt. Skär i bitar, så stora som man önskar. Kakorna går jättebra att frysa.
Tack för receptet ! -Så himla goda dom blev :)
SvaraRaderaJag kommer definitivt baka dom fler gånger !
Hälsningar Anneli
Ja visst är dom smarriga!
Radera