Teriyaki-kyckling i ugn 3-4 port
2 stora kycklingfilèer
salt, peppar
2 dl creme fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl teriyakisås
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk sambal oelek
Dela kycklingen i mindre bitar, ca 4 bitar/filè. Stek de hastigt och krydda med lite salt och peppar. Flytta över de till en ugnsfast form. Blanda ihop creme fraiche, grädde och teriyakisås i en bunke. Pressa ner vitlök och tillsätt sambal efter smak. Häll såsen över kycklingen och tillaga i ugnen i 200 grader ca 30 min. Servera med ris och sallad.
Ser inte mycket ut för världen när det kommit ut från ugnen, men oj oj oj vilken god sås det blev! Lite söt-stark i smaken. Riktigt gott! Vill man vara ännu latare kan man hoppa över stekningen och bara låta den stå inne längre tid i ugnen.
Teriyakisås hittar man bland asiatiska produkter på affären.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar