Fyllda kycklingrullader i sås ca 5 port
1 pkt färska tunnskivade kycklingfilèer (4 filèer)
salt,peppar
7-8 stora skivor parmaskinka
dijonsenap
västerbottensost
Sås:
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
4 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin
soja
(dijonsenap)
färsk bladpersilja
Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda. Salta och peppra lätt. Bre på lite dijonsenap och lägg på ½ skiva skinka och 1 skiva ost. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Stek de tills de fått fin färg runt om. Det är ingen fara om de inte blir genomstekta. Ta upp och lägg de åt sidan. Häll ner vatten i pannan och vispa runt. Tillsätt fond, grädde och vin. Låt det koka upp och droppa sedan i lite soja och smaka ev av med en gnutta senap. Lägg ner rulladerna och låt de puttra ihop med såsen i ca 10 min. Kolla bara så att de är genomklara innan servering.
Klipp över en massa färsk bladpersilja innan servering.
Servera med färsk pasta, sallad och gärna lite extra riven västerbottensost över. Mmmmm sååå gott!!!!
Servera med färsk pasta, sallad och gärna lite extra riven västerbottensost över. Mmmmm sååå gott!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar