Wallenbergare 4 port
500 g kalvfärs
4 äggulor
1½ tsk salt
1-2 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
Blanda färsen med äggulorna. Tillsätt salt, peppar och lite grädde åt gången. Arbeta försiktigt ihop en smet. Forma till 4 biffar och stek de försiktigt i smör. De får inte bli för hårdstekta. Håll koll och ta av de när de är precis klara. Servera med hemmagjort potatismos, lingonsylt och kokta gröna ärtor.
Moset: Koka potatisen riktigt mjuk. Häll av vattnet och tillsätt en rejäl klick smör. Tryck sönder potatisen och vispa sedan moset slätt med elvisp. Tillsätt lite varm mjölk under tiden. Smaka av med salt och vitpeppar.
Ärtorna: Lägg frysta ärtor i en kastrull med lättsaltat vatten. Låt det koka upp och häll sen direkt bort vattnet. Lägg ner en klick smör och lägg på locket. Rör om innan servering så smöret blandar sig med ärtorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar