Klementiner i julkryddad lag 4 port
8-12 klementiner
4 dl vatten
1½ dl strösocker
½ vaniljstång
1 kanelstång
2 kryddnejlikor
1 stjärnanis
Skala klementinerna med kniv så det vita också försvinner. Lägg de tätt i en burk. Lägg vatten, socker och kryddor i en kastrull. Obs, snitta vaniljstången först och skrapa ner fröna innan stången åker i. Koka upp lagen och häll den sedan över klementinerna.
Sätt på locket och låt det svalna och ställ sedan burken i kylen i minst 4 timmar.
Servera i fina glas med lite av lagen och en klick mandelgrädde.
Mandelgrädde:
3 dl vispgrädde
100 g finriven mandelmassa
ev 1-2 tsk vaniljsocker
Finriv mandelmassan ner i en bunke. Häll på grädde och ev vaniljsocker och vispa allt fluffigt med elvisp.
Receptet kommer från denna fina julbilaga som man kunde köpa med Expressen eller Aftonbladet för nån vecka sedan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar